Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 13-10-2006, 17:57   #1
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kova

Burcun Özellikleri

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı, uyumlu, ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmalarına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onun sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin. Ayrıca değişimi, yenilik ve macerayı sever. Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen, burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır.


İş Hayatı

Keskin zekâlı ve yaratıcı Kova, bir sürü işte başarılı olabilir. Size en uygun meslekler, yeni ve heyecanlı projelerle uğraşabileceğiniz işlerdir. Doğanız gereği yönetici pozisyonuna gelebilmek için devamlı çabalayacaksınız. Kovalar doğaları gereği yaratıcılık gerektiren işlere yeteneklidirler. Bunun yanında görsellikle ilgili şeylere de yetenekleri vardır. Bunlar sinema, fotoğrafçılık, televizyon, bunun yanında teknik resim, dekorasyon, boya ve resim işleridir. Bu alanlarda kendini alışılmamış biçimde iyi ifade edebilir, öyle ki eserleri genellikle tartışmalara, bazen de eleştirilere yol açar. Kovalar yaratıcı oldukları için reklam ve benzeri mesleklerde mükemmeldirler.

Uygun Meslekler

1- Geleceğin meslekleri, teknik gelişmelerle ilgili ve yolculuk gerektiren meslekler
  • Pilot, hostes
  • Astronot, uzay araştırmacısı, mühendis, bilim adamı, meteorolog
  • Tekniker, uçak bakım teknisyeni, uçuş kılavuzu
  • Kaşif, radyolog, elektrikçi, elektronik profesörü
2- Devamlı insanlarla olmayı gerektiren meslekler
  • Psikolog
  • Psikoterapist
  • Pedagog - Doçent
  • Öğrenci rehberi
  • Öğretmen
  • Bir kültür merkezinde animatör, sorunlu çocuklara pedagog
3- İletişimle ilgili meslekler
  • Radyo spikeri
  • Televizyon sunucusu
  • Bir radyo veya TV kanalında memur
  • Sinemada yer gösterici
  • Radyo ve televizyon teknisyeni, elektrikli ev aletleri satıcısı
  • Oyuncak satıcısı
  • Bilim-kurgu romanları yazarı
Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi: İkizler ve Terazi
İyi: Yay, Oğlak, Balık ve Koç Kötü: Boğa (çok kuralcı), Aslan (çok istekli), Akrep (çok sahiplenici)
Ne iyi, ne kötü: Yengeç ve Başak

Burcun Ünlüleri

Bertolt Brecht, James Dean, Federico Fellini, Paul Newman, Franz Schubert, Jules Verne, Eva Braun, Mia Farrow, Sylvia Krystel, Ajda Pekkan, Rauf Denktaş, Charles Darwin; Charles Dickens, Clark Gable, Abraham Lincoln, Norman Mailer, Ronald Reagan, Franklin Roosevelt, John Travolta, Nastassia Kinski, Wolfgang Amadeus Mozart, Tolga Kaprol.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2006, 18:28   #2
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürler
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 15:46   #3
 
aylardansonbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tskler benım burcum ama ıs hayatım yok olmadı bunların hıcbırı
aylardansonbahar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:08   #4
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Basit Analiz..!!!

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı,uyumlu,ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmasına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onu sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin, ayrıca değişimi yenilik ve macerayı sever.

Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır.

Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dahi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lincoln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.

Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak, Jules Verne ya da H. G. Vells gibi ünlü bilim kurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik’i geçen ilk kişi Charles Lintbergh de Kova burcundandır.

Hava guruplarından olan bütün burçlar gibi Kovada abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçar. Kendi zekası, Kova için tehlike anlarında hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...

Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dahi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.

Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

Eğer ideallerini gerçekleştirmeyi başaramazsa içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizlerden korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir “sen” ek******.

Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

Aşksız bir dünyada daha az karmaşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Bir çokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros’a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir.

Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:09   #5
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Detaylı Analiz..!!!

Pek çok kişi gökkuşağına bayılır. Çocuklar dilek diler, ressamlar resmini yapar, hayalperestler peşinden koşar, ama Kova herkesten ilerdedir. O gökkuşağının üstünde yaşar. O gökkuşağını didik didik edip her bir parçasını, her bir rengini ayrı ayrı inceler ve gene de ona inanır. Böyle bir şeyin aslının ne olduğunu öğrendikten sonra ona inanmak pek kolay değildir. Adresi parlak mavi posta koduyla 'yarın' diye yazılmış olsa bile, kova aslında bir realisttir.

Kova burcundan Lewis Carroll'un eseri Harikalar Diyan'nın esrarı içindeki şaşkın Alice gibi, Uranüslülerin hiç beklenmeyen davranışlarına her zaman için hazır olmak zorundasınız. Yapı olarak genelde halim selim olan Kovalar gene de halka mal olmuş fikirlere karşı çıkmaktan zevk alırlar ve fırsat buldukça tutarsız davranışlarıyla, örf ve âdetlere daha bağlı insanlarda şok yaratmaktan gizli bir haz duyarlar. Bu normalde yumuşak konuşan nazik yaratıklar hiç beklenmeyen zamanlarda en şaşırtıcı sözler ve hareketlerle sizi elektrik çapmışa çevirebilirler. Tipik bir Uranüslü yan Albert Schwitzer, yarı Miki Maus' tur. Ayaklarına sandallar, çizmeler, bağlı ayakkabılar ya da mokasenler giyebilirler ama bunları uygun yerlere giyip giymediklerine pek aldırmazlar. O aklına estiği zaman çıplak ayakla çıkagelir ve siz O'na gülerken O da size güler. Kovalar, uyumlu olmayı reddettiklerini göstermek için, ekseriya bilerek ve isteyerek acaip şeyler yaparlar.

Bu hava burcunda doğan insanları sık sık arkadaş sözcüğünü kullanmalarından tanıyabilirsiniz. Kova burcu Franklin Roosevelt ocak başı sohbetlerine hep "Arkadaşlarım..."diye başlardı. Bir gönül ilişkisi sona ererken tipik Kova, "arkadaş kalamaz mıyız?" diye soracaktır. Kova ne yorgundur, ne de saf; ne heveslidir, ne de bıkkın. Sürekli denemeleri O'nun bir sonraki bilinmeyeni inceleme merakını uyandırabilir ve bu bir sonraki bilinmeyen de siz olabilirsiniz. Ya aklı sizden bir milyon mil uzaktaymış gibi görünen, ya da görünmeyen bir mikroskop altında sizi didik didik inceleyen kişi herhalde bir Kova'dır. Bütün bu hareketli, gurur okşayıcı meraktan sonra, O'nun sizinle olduğu kadar, köşedeki polisin, barmenin, kominin, gece kulübündeki şarkıcının ve o komik evde oturanların özel hayatlarıyla da aynı derin merakla ilgilendiğini anlayınca bozulabilirsiniz. Politika O'nu büyüler, spor aklını başından alır ve çocuklar büyük merakını uyandırır. Ama, atlar, otomobiller, yaşlı insanlar, tıptaki yeni buluşlar, yazarlar astronotlar, alkolikler, piyanolar ve dualar da öyle. Tabii, beyzboldan ve merhum Louis Armstrong'dan söz etmeğe hiç gerek yok. Bu kalabalığa katılmaya ve gururunuzu çöp sepetine atmağa razı olun, yoksa O'nun soğuk ve yalnız size ait olmayan yaklaşımı hiç kuşkusuz gururunuzu incitecektir.

Kova'nın gözlerindeki o acaip, uzak bakışa dikkat edin. Sanki sizin anlayamadığınız bir çeşit sihirli, esrarengiz bilgiler gizli. Kova gözleri, rüya ülkelerinde dolaşıyormuş gibi bir ifadeyle, tipik bir anlaşılmazlıkla doludur ve çoğunlukla (her zaman değil) mavi, yeşil ya da gri olurlar. Saçlar ekseriya düz ve yumuşak, san, kumral veya açık kahverengidir. Yüz beyaz ve boy genelde ortanın üstündedir. (Bununla birlikte, tabii ki soya çekim her burcun görünüşünü değiştirebilir.) Dikkat ederseniz, profilde göze çarpan bir asalet vardır. Uranüs yüzleri kalemle çizilmiş gibidir, altın paralar üstündeki Roma imparatorlarını hatırlatır. Gerçek Kovalar bir sorun üstünde düşünürken veya bir soru sorunca çoğunlukla başlarını eğerler. Baş hemen öne düşer ya da yana yatar ve sizin tepkinizi bekler. Tuhaftır ki, Uranüs'ün iki cinsliliğine bağlı olarak, erkeklerde geniş kalçalar gibi kadın özellikleri, kadınlarda da geniş omuzlar gibi erkek özellikleri görülür.

Özgürlüğü seven Uranüslüler son derece komik, aksi, özgün kendini beğenmiş ve bağımsız olabilirler. Ama, politik nazik, sevimli ve çekingen de olabilirler. Kova hemen çaresiz bir şekilde kalabalığın güvenliğini arar ve arkadaşlığa sığınır. Sonra da yalnızlığın karanlık, kasvetli büyüsüne düşecek ve kesin olarak yalnız kalmak isteyecektir. Ne var ki, ister kalabalığa karışsın, isterse yalnızlığa çekilsin, herkesinkinden derin ve hızlı olan keskin sezgisini muhafaza edecektir. Uranüs Kova'yı doğal olarak asi yapar. O, içgüdüsel olarak eski örf ve adetlerin yanlış olduğunu ve dünyanın, insanlığın şiddet yoluyla ve ihtilalci bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu hisseder. (Buna karşın, eğer politikacıysa, zamanı gelmeden görüşlerini açıklamayacak ve stratejisini bozmayacak kadar akıllıdır.)

Buraya kadar, Kovaların her zaman durumları, arkadaşları ve yabancıları incelediklerini söyledik. En ufak bir incelik göstermeden, doğrudan özel duygularınızın kalbini nişan alan sorular sormaya başlaması rahatsız edici olabilir. Bilmecenin o kadar karışık almadığını anlayınca da sıkılmağa, Hattâ sinirlenmeğe başlar. Tam, dünyanın en önemli kişisi olduğunuza sizi inandırmışken, Kova'nın bu mikroskobik inceleme oyunundan sıkılıp başka bir ilginç kişiye dönüvermesin-den daha küçültücü bir şey olamaz. Acı verir,

Arkadaşlığa düşkünlüklerine karşın, yakın dostlarının sayısı fazla değildir, ilişkilerinde kaliteden çok fazlalık ararlar ve devamlı bir ilişkiye belli bir süreden daha fazla bağlı kaldıkları pek görülmez, ilerdeki köşe başında keşfedilecek o kadar çok şey vardır ki, tamamiyle bir iki arkadaşlığa bağlı kalamazlar. Kişiye önem vermeyen böyle bir insana duygusal bir yaklaşımda bulunmanın pek yaran yoktur. Ama O'nun kalbine hitap etmişseniz (bu salt duygusallıkla aynı şey değildir) bisikletinden inerek, dönüp ne kaçırdığını anlamaya gelecektir.

Uranüslüyü garip bir yalnızlık çevreler ve çoğunlukla insanlar tarafından yanlış anlaşılır. Çünkü insanlık henüz Kova Ütopyasını anlayacak düzeye erişmemiştir. Kova Burcu insanı gelecekte yaşadığı ve kısa sürelerle şimdiki zamana döndüğü için, dünyevi yaratıklara düpedüz kaçıkmış gibi görünebilir. Kova bunu hisseder, bu da onun başkalarından ayrı kalma duygusunu büsbütün derinleştirir. Ama başkalarının kendisine ayak uyduramaması, O'nun düşüncesine göre, geriye dönüş yapması için bir sebep olamaz. Böylece, biz zavallı ölümlüler orada ne aradığına şaşıp kalırken Ö, kendi yalnızlık bulutlan arasında dolaşır durur. Astroloji bize "Kova'nın düşünce düzeyine dünyanın elli yıl sonra erişeceğini" öğretir. Bu doğru olabilir, ancak Uranüslüyle biz diğer insanların bugün aramızda varolan anlaşmazlığı kesinlikle azaltmaz. Bu burç dahiler burcu olarak bilinir ve öyledir de.. Çünkü ünlülerin yüzde yetmişi ya Kova burcundan, ya da yükselen burcu Kova olanlardır, öte yandan akıl hastanelerine kapatılanların ya da sürekli bir psikiatrist tedavisine girenlerin çok büyük bir yüzdesi de gene Kova burcundan olanlardır. Dahilikle delilik arasında ince bir çizgi vardır, derler ya; Kova arkadaşlarınız da bazen hangi tarafta olduklarım merak etmenize neden olurlar. Bu karışıklık büyük ölçüde insanlığın kehanet sahiplerini küçümseme eğilimine bağlıdır. Bilinen sözler vardır; "Fulton'a ve buharlı gemisine güldüler," "Edison'un geri zekalı olduğuna sandılar," "Louis Pasteur'ü akıl hastanesine kapatmak istediler," gibi. Bunlar, sezgileri daha yüksek düşünce seviyesine ayarlanmış olanlara karşı materyalist dünyanın takındığı tavrı gösteren örneklerdir. Kovalar soğukluğun, pratikliğin ve eksantrik dengesizliğin garip bir karışımıdır. Akıl hastalarına karşı iç güdüsel bir yakınlık duydukları görülür. Hemen hemen her Kova'nın akıl hastalarını sakin bir şekilde konuşarak büyük ölçüde yatıştırdığı tuhaf bir gerçektir, isterik insanları ve korku içindeki çocukları sakinleştirmekte şaşılacak bir ustalık sahibidirler. Kendi yüzeysel görünümünün altında güçlükle gizleyebildiği çok bozuk sinir sistemi böylesine derin bir anlayışa neden olmaktadır.

Kova'nın çevreye bakış açısı o kadar geniştir ki, doğum haritasında başka gezegenlerden ciddi etkiler almadıkça, ön yargılı olanına pek rastlamazsınız. Böyle birine rastladığınız zaman kendisine ön yargılı olduğunu söyleyince derinden sarsılacaktır. Kardeşlik içgüdüsü o kadar güçlüdür ki, kırk yılda bir hoşgörüsüz davrandığı zaman, sadece bunun farkında olmamakla kalmaz, bu sözcükten de nefret eder. Genelde herkes O'nun kız ya da erkek kardeşidir. Sembolik kovasıyla zengin ve fakir çevrelerde dolaşarak kovasına bilgi sulan doldurup boşaltır, arada sırada kış uykusuna dalanlar müstesna. Ancak bunların da gizlenme devreleri uzun sürmez. Onu özleme fırsatım bulamadan, Kova tekrar dönüp toplum içkideki turlarını sürdürür. Yalnızlığa çekildiği zaman ö'riu rahatsız etmeye kalkışmayın sakın. Yalnız kalmak istediği zaman, yalnız kalmak istiyordur. Toplumdan bütün bütün çekilmez; aniden herkesin bilmediği bir telefon numarası almak gibi bir hevese kapılsa bile... Adresi değişmemiştir; kendisi de.., insanlardan asla uzun süre kopamaz. Siz O'nu aramazsanız çok geçmeden o gene her zamanki tetikte ve meraklı haliyle şehirde dolaşmağa başlayacaktır.

Genelde, bir Kova'dan kesin bir randevu almak kolay değildir. Belli zamanlarda belli görev ve zorunlulukla bağlanmaktan hoşlanmadığı için, randevusuna sadık kalmayacaktır. Rastgele bir, "Seni ararım — belki Salı günü belli bir saatte toplanıra" deyip geçmeyi tercih eder. (Bazen gelecek haftanın ikinci Salı'sını kastediyordur!) Bununla birlikte, işi sıkı tutmayı başarabilmişseniz ve belli bir* saate sizinle buluşacağına söz verdiyse» mutlaka orada olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz, hattâ isterseniz saatinizi ayarlayın ve kendiniz geç kalmamaya bakın. Yolda gelirken kaçırılmadıkça, mutlaka gelecektir."(Bir Kova olduğu için, kaçırılabilir de, bunların başına herz aman her şey gelebilir. Her şey.)

Kova'nın düşüncesini içtenlikle söylemesini bekleyebilirsiniz, ancak, sizin nasıl düşünmeniz ve kendi hayatının nasıl yaşamanız gerektiğini dikte etmeğe kalkışmaz. Buna karşılık, O'nun nasıl düşünmesi ve yaşaması gerektiğini söylemenize izin vermeye de yanaşmaz. Koç, Aslan ve ikizlerin aksine, fikirlerini başkalarına zorla kabul ettirmek hevesinde değildir. Kova felsefesine göre, herkesin kendi işi gücü, kendine has özlemleri vardır. Herkes kendi müziğine göre dans eder ve kişiliğe saygı gösterilmesi gerekir, ilginçtir ki, dünya Kova çağına doğru hareket ettiğine göre, yeni dönemin habercileri çiçek çocukları ve hipiler oluyor. Abartılı bir deyimle, bunlar düpedüz Kova ideallerini aksettirmektedir : Eşitlik -- kardeşlik — herkese sevgi — yaşa ve bırak yaşasın — gerçeği ara — deneyim — düşünmeye çekilmek.

Kova'nın bir amaç uğruna ateşli bir savaş verdiğini pek göremezsiniz. Kendi prensiplerince yaşar ve bununla yetinirler. Bırakın Koç, Akrep, Aslan ve Yay burcundakiler kılıçlarını çeksinler ve ezilmişleri kurtarmak için şanla şerefle savaşsınlar. Uranüslüler ihtilâlin sebebini araştırmak, insanların dertlerini dinlemek, karşılıklı anlayışı paylaşmakla, başka hiçbir şey yapamayacak kadar meşguldürler. Kova şiddetle değişime inanır ama şiddeti başkalarına bırakır, ö, ne manen ne de fizikçe korkaktır. Sadece savaşa göre ayarlanmamışım Farkında olmadan bir savaşa yakalanınca ya körü körüne kargaşaya katılır, ya da çatışmayı bitirmek için şartlara razı olur. Tepkisi önceden kestirilemez, ama kesin olan bir tek şey vardır. Ertesi gün de düşüncesi değişmeden eskisi gibi kalacaktır. Tartışma yeteneği olan herkes onunla en iyisini yapabilir, çünkü bir zekâ çatışmasında O'nun dikkati kolayca kestirme yola yönelir. Kova en iyi şapkası yanındayken savaşır. ªapkasını başına giydiği gibi gider. Bununla birlikte bir şeye kesin inanınca, gerçeğe saygı duyan kafası, çirkin çatışmalardan hoşlanmasa da, inancından bir santim bile sapmaz. Dünyanın bütün bağırıp çağırmaları ve manevi baskılan O'nu bağımsız fikirleriyle kendi yoluna gitmekten alıkoyamaz, çevresinde çepeçevre donanma fişekleri patlasa bile,, iki Kova Başkan» Abraham Lincoln ve Franklin Roosevelî bu prensibi kusursuz bir şekilde gözler önüne seren örneklerdir. Her ikisinde de fikirler aynı derecede orjinal ve çarpıcı şekilde herkesinkinden ayrıdır. Kişisel teorilerde saldırgan zorlamalar yoktur, ama gene de işbirliğinden yoksun kalınmasına ve zorlu muhalefete rağmen, zamanlarında çok köklü reformlar yapılmıştır,

Uranüslülerin sık sık düşmanca eleştirilere hedef olmalarının bir başka nedeni de, süprizlerle dolu olmalarıdır. Sizi batıya doğru yöneltip, sonra birden bire dönerek, hiçbir uyanda bulunmadan, doğuya doğru yürür giderler. Kova'nın, ne yapacağını size bildirmemek konusunda inatçı bir tutumu vardır. Bir arkadaşımın ªubat doğumlu babası, eşinin fırının çekmemesinden yakınmalarına haftalarca aldırmamıştı. Gazetesine kapanmış ve kadının çaresizlik içindeki şikâyetlerine kulaklarım tıkamıştı. Sonra birgün aniden bir kamyon yanaştı, hamallar yepyeni bir fırını kamyondan indirip, eşinin şaşkın bakışları altında mutfaktaki yerine yerleştirdiler. Oysa eşi O'ndan böyle bir davranış beklemeyi öğrenmiş olmalıydı.

Kova'nın insanlara güvenmesi kendiliğinden olmaz. Önce kafanızdan geçenleri ve hattâ mümkünse, sizin ruhunuzu öğrenmesi gerekir. Her sözünüzü, her hareketinizi inceleyen dikkati altında huzursuz olmak işten bile değildir. Bütün bunların bu dikkatli kafada ilerde kullanılmak üzere dosyalandığını hissedersiniz. Öyledir de. Zaman zaman hayal sisleri içine dalmış gitmiş gibi görünürse de buna inanmayın. Belki size kaç tane kirpiğiniz olduğunu söyleyebilir. Uranüslünün sizi yüzünüze bakarak değerlendireceğini asla beklemeyin. Doğal nezaketi Uranüs ışığını tepeden tırnağa üstünüzde parlatmasına hiçbir zaman engel olmaz. O yüzün ardında ne olduğunu bilmek ister ve bunu öğrenmek için bazı son derece sıkıntı verici sorular sorar. Ne var ki bir kez sizi kabul ettikten sonra size sadık kalacağını, en habis dedikodularla bile dostluğunun sarsılmayacağını bilmek sizi biraz rahatlatır. Gerçek dostu iseniz düşmanlarınızın kötü fısıltılarına inanmayacak, bununla birlikte kuşkusuz sırf merakından bunlara kulak verecektir. ªundan da emin olun ki, son analizini yaparak hakkınızdaki kararını kendisi verecektir.

Uranüs hastalıkları genelde dolaşım sistemine bağlıdır. Kovalar kışın soğuktan tir tir titrer, yazın da rutubetten yakınır dururlar. Duygulan olumsuz kanallara yönelmişse, damar genişlemesine ve yaşlılıklarında damar sertliklerine yatkındırlar. Bacaklarının, özellikle incik kemiklerinin ve bileklerinin kazaya uğraması olasılığı vardır. Bilek kemikleri çoğunlukla zayıftır ve dolaşım bozukluğuna bağlı olarak bacaklarda ağrılar olabilir. Sık sık boğaz ağrıları, bazen pek önemli olmayan kalp çarpıntıları olur. Tabii eğer doğum haritasında ciddi hastalıklar yoksa... Uranüslülerin bol temiz havaya, uykuya ve egzersize ihtiyaçları vardır, ama ne yazık ki bunların şifasından pek yararlanamazlar. Fazla temiz hava alamazlar, çünkü pencereleri kapatıp battaniyelere bürünürler ve gene de donuyorum diye şikayet ederler. Çok sık olarak, Uranüslülerin zihni faaliyetlerine asabi gerginliklerin eşlik etmesi, onları yeterince uyumaktan alıkoyar. Uyudukları zaman da aça-ip rüyalarla rahatsız olurlar. Egzersize gelince, Kova eğer komşu çocuklarıyla çelik çomak oynayarak küçük yaşlarda spor sevgisini geliştirmemişse, parmaklığın etrafında koşmanın dışında, O'nu çabuk hareket ettirmek oldukça zordur. Kafası sürekli çalışır, ama vücudu zorla itilmek ister. Olağanüstü bir durum olmazsa, çocuklukta Kova'nın sağlığı mükemmeldir. Uranüs yakınmalarının nedenini teşhis etmek imkânsızdır. Asıl dert yaşı ilerledikçe artan inatçılıkla başlar. Bu insanlar hipnoza son derece yatkındırlar. Çoğu bunu bilinçli olarak hisseder ve ne aşk ne de para için kendilerine hipnoz yapılmasına izin verirler. Oysa bu bir hatâdır. Çünkü iyi hipnoz yapan bir doktorun telkinleri onları sayısız korkularından başarıyla kurtarabilir. Bunlar elektrik tedavisine de son derece iyi cevap verirler ve bu da aynı derecede yararlı olur.

Kovalar dünyanın en iyi hafızasına sahip değillerdir, ama pek fazla hafızaya da ihtiyaçları yoktur, çünkü bir çeşit görünmez antenle öğrenmek istedikleri şeyleri sanki havadan kaparlar. Hiç bir zaman ihtiyaç duymayacakları bilgilerle ne diye akıllarını karıştırsınlar, nasıl olsa osmozlarıyla istedikleri her şeye erişip elde edebildikten sonra? Bunların alışverişten eve listedeki en önemli şeyleri alarak dönmeleri olasıdır. Çünkü, kendilerine göre pek de önemli olmayan şeyleri hatırlamak zahmetine katlanamazlar. Tipik bir kova efsanevi dalgın profesörün timsalidir. Öğleyin City Squire motelinin önünde karısıyla buluşmayı kararlaştıran birini tanıyorum. Ancak oraya erken gelmiş ve eski bir arkadaşına rastlamıştı. .(Kovalar her zaman eski arkadaşlarına rastlarlar, ister Afrika'da isterse Aleutian adalarında olsun, mutlaka tanıdıkları birini bulacaklardır.) Eşi gülerek yaklaşırken, Uranüslü arkadaşıyla derin bir sohbete dalmıştı... Eşi iyice yaklaşınca ona boş boş bakmış, nezaketle şapkasını çıkartıp selâm verdikten sonra dönüp arkadaşının koluna girmiş ve derin sohbetini sürdürerek caddeden aşağı yürüyüp gitmişti. Öfke ve düş kırıklığı içindeki kadıncağız yalnız ve unutulmuş bir halde o köşe başında kalakalmıştı.

Uranüsün konsantrasyon gücü korkunç olabilir. Aynı zamanda, çevrelerinde dönen işleri ve isterlerse, bunların arkasındakileri bir radar ekranı gibi kapma yetenekleri vardır. Hararetli bir tartışmaya kendilerini kaptırmışken, eğer radarlarını ona göre ayarlamayı akıllarına koymuşlarsa, odanın öbür yanında neler olup bittiğini hiç kaçırmadan tartışmayı sürdürebilirler. Bazen Kova'nın söylediğiniz bir şeye hiç dikkat etmediğine yeminler edebilirsiniz. Bir de bakarsınız ki, ertesi gün o söylediğiniz şeyi size teyp gibi aynen tekrarlıyor. Eşini caddenin üstünde tek başına bırakıp giden o dostum gibi bazen dalgınlığa kapılsa bile, Uranüslünün unutkan görünürken tepeden tırnağa bilgi edinme yeteneğini sakın küçümsemeyin.

Kova erkek ve kadının düşündükleri şeyler daima yarın için bir ipucudur. Uranüsün bilinmeyene kendini kaptırma ve mistik sırlan hiç uğraşmadan algılama konusundaki korkunç yeteneği O'na garip ve yüksek derecede bir ruhsal kehanet sezgisi sağlar. Daha telefonu çalmadan açan ve dahası, tek kelime konuşmadan hattın öbür ucunda kim olduğunu bilen birini tanıyorum. Abraham Lincoln kendi ölümü hakkında şaşırtıcı ayrıntılarla bazı şeyleri sezmişti. Hemen hemen her Kova'nın sizin içinizdeki özlemleri anlamasını sağlayan eşsiz bir hassasiyeti vardır. Hiç konuşmadan, sizin bile farkında olmadığınız ruhunuzun derinliklerindeki bir ihtiyacınızı anlar. Kova, bu sihirli anteni kullanarak görünmeyen bir elektrik akımıyla kendi düşüncelerini de karşısındakine geçirebilir. Telefonda konuşurken uzun bir sessizlik olunca, siz O'nun uyuduğunu sanırken, O bir takım titreşimler göndermekte ve almakta olabilir. Bazı Kovaların telgraf çekmek için telgraf makinesine ihtiyaçları yoktur.

Bununla birlikte onların düşüncelerinde batıl olan hiçbirşey de yoktur, îster müzisyen, isterse mekanik olsun, gerçek bir kova bilim adamı konuyu keskin zekâsının süzgecinden geçirmeden hemen sonuca atlamaz. Bununla birlikte, bir fikri kafasında geliştirdiği zaman o fikir beynine kesinlikle yerleşir kalır. Kesinlikle diyorum. Toplumda ve hükümette değişikliği çok sevdiği kadar, herhangi bir kişi hakkındaki düşüncelerinde bir milim değişiklik yapmayacaktır. Dünyanın ilerlemesi konusunda tamamiyle açık fikirlidir. Gelin görün ki, hiç umulmayacak kadar tutucu olabilen kendi davranışları söz konusu olunca kafası kilitlenir kalır. Bundan anlayabilirsiniz ki, onun liberalizmi kendi çizgileri içinde sınırlıdır.

Kovalar yalan söylemeyi ve aldatmayı küçümserler ve borç vermekten de almaktan da kaçınırlar. Parayı size hediye olarak vereceklerdir, ama sakın borç almak istemeyin. Hiç Kova Jack Benny'nin omzuna bir ellilik için dokundunuz mu? Jack olur diyerek sizi şaşırtabilir, ama hemen geri vermeyi sakın unutmayın. Ödenmeyen, ya da geciktirilen bir borç dostluğunuzda derin bir çatlak yaratabilir. Kovalar sözlerini tutar, faturalarını öderler. Başkalarının da aynı şeyi yapmasını beklerler. Taksit hesapları onları hiç de heyecanlandırmaz ve kredi kartları korkutabilir. Ne var ki, bütün bu dürüstlük aşkı bazen tartışılabilecek davranışlara dönüşebilir. Kova, riyadan ve iki taraflı oynamaktan nefret ettiği kadar, sorulan sorulara da öylesine kurnazca cevaplar verir ki, yanıltıcı bir izlenim yaratır. Öyleyken, böyle bir ince aldatmaca yaparken başkasını yakaladığı zaman son derece öfkelenecektir. Açıkça yalan söylemez, ama öyle ustalıkla sizi aldatabilir ki, sürekli vaizliğini yaptığı dürüstlükle en ufak bir ilgisi yoktur. Durmak dinlenmek bilmeksizin gerçeği aramasıyla, kendi niyetlerini gizleme arzusu çelişki yaratır. Kova, kendisi hakkındaki gerçeği öğrenmek istiyorsa, bu dengesizliği kabul etmesi gerekir.

Kovalar idealist olmakla iyi puan alırlar; ama, gerçek idealizm kusursuz sadakati ve iyimserliği içerdiği için, belki de bu iyi puanlar biraz fazladır. Uranüslü, kaybedilmiş davalarla uzun süre kendini aldatmayacak kadar akıllıdır. O, arzulanan şeylerin çoğunun, çok yakından incelediği ve halâ çok sevdiği gök kuşağı gibi hayal ürünü olduğunu bilir. Gelenek, görenek ve otorite O'nu hiç etkilemez. Bunlara kibarca saygı gösterirse de, bunlar O'nun aldatıcı, çarpık ve mantık dışı durumları açığa çıkarma yolundaki önüne geçilmez hevesine engel olmaz.

Kova'nın kafası ve bedeni rüzgar gibi özgür olmalıdır. Kova'yı bir yere bağlamaya çalışmak, kelebeğin uçmasına engel olmaya, bahar esintisini dolaba hapsetmeye, ya da kış rüzgarım şişeye kapatmağa çalışmaya benzer. Bu yapılamaz; hem dünyada kim böyle bir şeyi denemek ister ? Gerçi O, zamanının çok ilerisindedir ve O'nun görüş açısını yakalamakta zorluk çekersiniz, ama bunu bir denemekte gene de yarar vardır. Denedikçe şaşkınlığınız artsa bile, biraz da akıllanırsınız. Kova burcunun çiçeği "defodil"dir. "daffy" yani "kaçık" sözcüğünün nereden geldiğini şimdi anladınız sanırım.

Kova'nın ruhu ne yapacağı belli olmayan, şiddetli değişiklik gezegeni Uranüs tarafından sürekli olarak parçalanır. Bu da O'nun elektrik mavisi bir berraklıkla ileriyi, geleceği görmesini sağlar. Kova'nın metali olan uranyum bile gerçekte bir metal olmayıp radyoaktif kimyevi bir maddedir ve ancak bileşimler halinde bulunur. Atomik araştırmalarda önemli bir maddedir ve sürekli bir şekilde bölünerek çoğalır. Parlak şimşeğin sekiz keskin ışınının manyetik haşmeti Kova'nın safirinde yansıyarak, O'nu tanımaya çalışanlara sırlarını açıkça gösterebilir. Ancak, çok eskiden Satürn'ün bilgeliğinden ilham alrmş olan yalnız kalbinin derinliklerini, eğer siz de gelecekte yaşamıyorsanız, ancak bir an için görebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:10   #6
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Künyesi..!!!

Yönetici Yıldızınız: Uranüs (Değişiklik, ansızın bağlanış ve iyi sonuçları temsil eder)

Grubunuz: Hava, pozitif

Burcunuzun cinsiyeti: Erkek

Üstün yeteneğiniz: Sağduyu

Özelliğiniz: İnsancıl, iradeli

Emeliniz: İlerlemeyi sağlayacak imkanlar yaratmak

Amacınız: Yükselmek, başkalarına yardım etmek

Anahtar sözcüğünüz: Bağımsızlık

Yenmeniz gereken huyunuz: İhmalcilik ve paraya değer vermemek

Uğurlu gününüz: Pazar

Uğurlu sayılarınız: 4, 8, 10, 84, 999, 915

Uğurlu taşınız: Kristal ve yeşim

Uğurlu renkleriniz: Koyu mavi, lacivert, karışık renk ve tonlar

Uğurlu çiçekleriniz: Zerren, menekşe, kartopu, kır çiçekleri ve kuşburnu

Uğurlu kokularınız: Sümbül, yasemin, menekşe

Hoşlandığınız müzik: Modern eserler

Olası hastalıklarınız:</B> Kalp ve kan dolasımı hastalıkları, ayak hastalıkları, varis, yuksek tansiyon

Başarılı olacağınız meslekler: Doktorluk, bilim, elçilik, yazarlık, yayıncılık, matbaacılık, muhasebecilik, çevirmenlik, din adamliği, astronomi, astroloji, denizcilik, tüccarlik, ithalatçılık, sanatın her dalı, yöneticilik, organizatörlük
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:11   #7
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ünlüleri..!!!

- Abraham Lincoln (12 Şubat 1809)
– Wolfgang Amadeus Mozart (27 Ocak 1756)
– Bob Marley (6 Şubat 1945)
– Farrah Fawcet (2 Şubat 1947)
- Galileo Galilei (15 Şubat 1564)
– John McEnroe (16 Şubat 1959)
– Eva Braun (6 Şubat 1921)
– Charles Dickens (7 Şubat 1812)
– Nick Nolte (8 Şubat 1940)
– Thomas Alva Edison (11 Şubat 1847)
– Christian Dior (21 Ocak 1905)
– Clark Gable (1 Şubat 1901)
– Mia Farrow (9 Şubat 1945)
– Mark Spitz (10 Şubat 1950)
– Boris Yeltzin (1 Şubat 1931)
– Paul Newman (26 Ocak 1925)
– Jules Verne (8 Şubat 1828)
– John Travolta (18 Şubat 1954)
– Michael Jordan (17 Şubat 1963)
– James Byron Dean (8 Şubat 1931)
– Prenses Caroline (23 Ocak 1957)
- Humprey Bogart (23 Ocak 1899)
- Mehmet Ali Erbil
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:12   #8
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Kova burcunun uğurlu rengi gümüştür.Gümüş renginin pek çok sihirli özelliği vardır.Bedeni ruha bağlayan gümüş rengi bir kordonun varlığına ve tutkulu aşkın ince titreşimlerini simgelediğine inanılır.
Hayvan Sembolü : Kova insanının hayvan sembolü su samurudur.Su samurlarını pek çok doğa bilimcisi,vahşi doğanın en sevimli ve cana yakın hayvanlarından biri olarak nitelerler.
Bitki Sembolü : Kova burcunun bitki sembolü telli kavaktır.Bitki uzmanlarına göre, telli kavağın yaprakları,kabuğu ve sürgünleri uyarıcı ve idrar söktürücü bir etki yapar.
Madeni : Uzun yıllar zenginliğin ölçüsü sayılan gümüş,kova burcunun madenidir. Gümüş, para basımında, takı ve lüks ev eşyaları yapımında kullanılan önemli bir madendir. Kova burcu taşlarından olan zirkon,halk arasında Yemen taşı olarak bilinir. Eski insanlar Yemen taşını kan hastalıklarından kaynaklanan ateşi düşürmekte kullanırlardı. Kova burcunun diğer taşı olan grena, bir tehlike anında tüm parlaklığını yitirerek donuk bir hal alır.Grenanın mineral yapısının,Yemen taşında olduğu gibi kan hastalıklarında başarılı sonuçlar verdiği söylenir
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:13   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yükseleni..!!!

Bu burç ülküyü, dehayı, buluşları, sevgiyi ve yardımı simgeler. Başkalarına yardım etmenin kendi geleceğine iyilikler getireceği bilincine ulaşmışlardır. Doğruyu, gerçeği bulmak için ellerinden geleni yaparlar. Çevrelerindeki insanlar tarafından çok sevilirler. Kararlıdırlar. Hem kendilerinin hem de başkalarının bağımsızlıklarına düşkündürler. Alçakgönüllü ve iyilikseverdirler. Dost edinme konusunda titiz davranırlar. Dürüst, bilgili ve kendine güvenen insanları arkadaş seçerler. Yuvalarında dinlenir, güç kazanır,mutlu olurlar. Evlerini iyi düzenlemek isterler. Duyguları ile değil mantıklarıyla hareket ederler. Duygusal sayılmazlar. Sevdiklerini çok fazla eleştirebilirler. Başkalarına yardım etmeyi severler. Eşleri onlar ile yakından ilgilenmelidir. Evlenecekleri kişileri kendileri seçer, çok iyi bir ev erkeği yada ev kadını olabilirler. Fırsat buldukça gezmek,yeni yerler görmek hoşlarına gider. Akla dayanan çalışmaları yeğ tutarlar. Saptadıkları bir planı gerçekleştirmek gerekiyorsa bedenen de çalışmaktan geri kalmazlar. Toplumda saygı görürler. İlgi çeken konuşmalar yaparlar ama dinlemesini de bilirler. Düşünceleri kimi zaman günün gerçeklerinin çok ötesine çıkabilir, yani ütopik olabilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2006, 18:15   #10
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!

Meselenin özüne yüreklice inecek olursak, bir Kova erkeğinin, âşıklardan beklenen davranışları göstereceğini hiç ummayın. Eğer böyle bir beklenti içindeyseniz, sizi bir sarsıntı, Hattâ belki de bir dizi sarsıntı bekliyor demektir. Arkadaşlığa gelince, güvenilir bir arkadaşlıkta aradığınız herşeyi O'nda bulabilirsiniz. Aşkta? Bir zamanlar tanıdığım bir Kova şöyle demişti. " Herkesin bir kız arkadaşı olabilir. Ama aşk gene de başka bir şeydir. " Bu akıllıca bir gözlemdir. Evet "aşk başka bir şeydir. " doğru; Kova'larda ...

Sizden hoşlanmıyormuş gibi davrandığı zaman , oltaya yakalanmak üzere demektir. Sebebi basit — sadece mantık. Kova erkeği herkesten hoşlanır. Herkes O'nun arkadaşıdır. Hattâ en amansız düşmanından bile "arkadaşım" diye söz eder. O halde, birinden hoşlanmadığını söylediği zaman, bunun bir anlamı var demektir. Ne dernek istediğini anlamak biraz çalışmayı gerektirir. Sözlerindeki çeşitli nüanslar oldukça karmaşık olabilir.

Bir Kova erkeği, en değerli zamanını başkalarının duygularım anlamaya çalışarak geçirse de, kendi gerçek duygularını açıkça göstermek istemez. Kendi tepkileri ve niyetleri karışıktır ve sırf sizi yanıltma zevkini tatmin etmek için, onları öyle muhafaza etmeye çalışır. Bu adam gerek aşkta, gerekse arkadaşlıkta bir çok garip tecrübeler geçirecek ve bunların her birini büyük bir dikkatle inceleyecektir. O'nu nikâh memurunun önüne götürünceye kadar, siz de bir başka tecrübe, bir başka deneysiniz. Ve belki de bu size kaldıramayacağınız kadar güç gelebilir. Tüm dikkatine rağmen O da aldatılabilir. Ancak, O'nu yanıltmaya kalkışmadan önce, O'nun insanlara benzersiz bakış tarzıyla nasıl başa çıkacağınızı anlamaya çalışsanız iyi olur.

O, bir grup adamıdır ve doğal olarak takım çalışmasına yatkındır. Spor oyunlarının kurallarını, onları sanki kendisi icat etmiş gibi iyi anlar. Bu kuralları kendi kişisel ilişkilerinde de uygular, ilgileri tüm çevresine dağılmıştır, insanlara olan sevgisi genel olduğu için, karşılaştığı her insana belli bir ölçüde değer verir, ki biz diğer insanlar yaşamımız boyunca ancak çok özel kişiler için böyle bir zahmete katlanırız. Bir Kova için herkes özeldir. Gerçekten herkes... Hattâ henüz tanışmadığı kişiler bile. Kova erkeklerinin pek azı bencil, ya da basittir. Böyle özellikler gösterdiğinde biri kibarca O'nun dar kafalı olduğunu hatırlat)verirse çılgına döner. Kova, kendisine dar kafalı denmesine asla katlanamaz.

Kendi katı ahlâk prensiplerine bağlı olarak, olağanüstü yüksek ideallerle haşır neşirdir. (Bununla birlikte, bunların, O'nun kendine özgü ahlâk prensipleri olduğunu anlamanızda yarar var; mutlaka toplumun genel olarak kabul ettiği ahlâk prensiplerine uyması gerekmez!,.. O, kesinlikle değişik, çatışmalı ve beklenmeyen olaylarla dolu bir hayat yaşayacaktır. Gene de, başka hiçbir burçta rastlayamayacağınız kadar, tam bir sükûnetle dolu pek çok anları olacaktır. Bir kadınla bütün insanlıktan daha fazla ilgilendiğini anlamanın şokunu atlattıktan sonra, son derece müşfik bir âşık olabilir. Bütün tehlike bu şoku atlatıncaya kadardır. Çoğunluğun yararına kendi sorunlarına aldırmamaya böylesine alıştıktan sonra, bu tutumunu kendi aşk hayatında biraz değiştireceği umulur. Siz gene de buna güvenmeyin. Bütün sadakatiyle size bağlanmış olduğunu birdenbire fark edivermesi olasılığı da o kadar fazladır. Pekiyi, orada bekleşen ve O'na ihtiyacı olan bütün o isimsiz yüzler ne olacak? Öyle ise, sadece bir tek kişiye bağlanarak arkadaşlarına ve insanlığın geri kalanına sevgisini yitirmediğini kendi benliğine kanıtlamak için geriye dönüş yapabilir.

Sonsuza kadar araştıran Kova erkeği, sık sık kendisine, "acaba bununla ne demek istedi" diye soracaktır. Bunun cevabını buluncaya kadar da huzura kavuşamayacaktır. Bu soru O'nu çileden çıkarır. Siz de sakın kayıtsız görünüşüne bakıp aldanmayın. Kendisinden birşey gizlendiğini hissederse, bu esrarı çözünceye ve işin aslını öğreninceye kadar geceleri uyku uyumayacaktır. Bulduğuyla hayal kırıklığına uğraması ihtimali de her zaman vardır. O'nun için, bulduğu şeyin keşfedilmeğe değer olmasını sağlayın. Eğer öyle olmazsa aslını öğrenmek için hiçbir zahmete katlanmayacak ve yeni bir bilinmeyenin örtüsünü kaldırmak, için oradan uzaklaşacaktır.

O'nu elde etmek isteyen bir kız, herşeyden önce biraz entrika çevirmeli. Açık bir kitap hiçbir zaman O'nun merakını uyandırmaz. Kapalı sayfalar O'nu çeker. Bu sayfalar ne kadar kapalıysa, O'nun dedektif içgüdüsünü uyandırmak için o kadar iyidir. Bir kadın O'nu umursamadığı ya da kendini ele vermediği zaman gözleri biraz daha açılacak ve dikkat kesilecek, tıpkı kaybolan bir şeyin kokusunu alan av köpeğine dönecektir. "Neden bu kadar heyecanlı?" (Görüyorsunuz ya, nedenini açıklamadığınız sürece, heyecanlı olabilirsiniz.) "Neden bu kadar parfüm sürüp makyaj yapıyor, o kadar kısa elbiseler giyiyor ve eczanenin önündeki Aslanların , Yayların, Akreplerin kendisine ıslık çalarak hakaret etmelerine neden oluyor?" Erkeklerin yaklaşmasını istiyor mu, yoksa istemiyor mu? Bir puriten mi, yoksa herkesle ilişki kuran biri mi? O'nu ne etkiler? Kova'nın sondajlarını, sorularını, incelemelerini sürdürmesi önceleri doğal olarak kızın gururunu okşar. Ama kendilerine servis yapan garsona da (otobüsteki biletçiden söz etmeye gerek yok) aynı merakı gösterince kız O'ndan soğumaya başlar. Kendini bir bilim adamının soğuk bakışlarına yakalanmış böcek gibi hissetmek, herhalde bir genç kızın kalbini heyecanla titretmese gerek. Sonunda kızcağız daha ateşli ve aklı başında bir erkeğe yönelir, (ya da kaçar )kurtulur; Kova da mahzun mahzun bir iki iç geçirdikten sonra, bir sonraki romantik araştırmalarına başlar. (Eğer bu arada yeni bir icat ya da eşsiz bir fikir ilgisini daha önce çektiyse, bir sonraki genç kız araştırma projesi biraz bekleyecek demektir.)

Kova erkekler insanın içine dokunacak kadar kibar ve halim selim olabilirler. Ancak, yüzeydeki bu sakinliğin bir seraptan başka bir şey olmadığını unutmamak için parmağınıza şöyle parlak mavi bir ip bağlasanız iyi olur. Görünüşteki uysallığının da... O, bir kadının azıcık fırsatçılığını bile hoş görmeyecektir. ªayet sizin kendisini istismar ettiğinizi hissedecek olursa, ne yapacağı belli olmayan bu Kova'nın cazibesi öyle çabucak yok oluverir ki Cary Grant'ın James Cagney'e dönüştüğünü , bir greypfrutun yarısını suratınıza fırlatacak kadar kendini kaybettiğini görürsünüz, îşin asıl korkutucu yanı, son derece öfkelenen Kova'nın böyle korkunç bir hareketi pekâlâ yapabilecek kabiliyette olmasıdır, îşin daha da korkutucu yanı, O'nu affetmenizdir. Satan ha! Hiç olmazsa bir kereden fazla asla affetmeyin. O, bastığı yeri bilen, fazla erkekçe davranmayan, kabak tadı veren vaadler ve gözyaşıyla sulanmış suçlamalarla kendisini engellemeden, oraya buraya uçmasına göz yuman bir kadına hayranlık duyar.

ªu greypfruta gelince, kovaların cins-i latife karşı son derece nazik olduklarını belirtmekte yarar var. Ancak bazen fazla heyecanlanınca iki cins arasındaki farkı unutabilirler. Buna bir de Uranüs'ün ne yapacağı bilinmezliğini ekleyince, günün birinde gözünüze greypfrut suyu kaçabileceğine inanırsınız.

Bir Kova'nın yaşamında büyük saygınlık kazanma şansı her zaman vardır. ªayet bu Succatosh ilçesinin en uzun boylu adamı olduğu için verilen prinç bir plâket filan gibi birşey değilse, bir çeşit şöhretle onurlandıracağı kesindir. Bu, Nobel Ödülü kazanmak gibi harika birşey de olabilir. Kovaların çoğu böyle bir başarıya erişmişlerdir. (Öte yandan, huzursuz Kovaların büyük bir yüzdesi ruh doktorlarının haftalık ziyaretçileridir. Aradaki farkı kestirmek bayağı ustalık ister.)

Uranüs'ün hükmettiği bazı erkeklerde temizlik konusunda fetiş diyebileceğimiz bir titizlik vardır. Başkası havlusunu kullandı diye, ya da birisi yemeğinin üstüne üfledi diye avaz avaz bağıran bir Kova'ya rastlayabilirsiniz. Bunun ardında nörotik bir mikrop ve hastalık korkusu vardır. Kova, eğer fobileri bir amaca hizmet ediyorsa, bunları romantik yaşamında kullanmakta bir sakınca görmez, bunu bilinçsiz olarak da yapabilir. Göz farınızın kendisinde alerji yaptığından ve hapşırttığından yakınırsa hiç şaşmayın. Uranüslülerin hoşlanmadıkları şeylere karşı alerji geliştirme gibi bîr yetenekleri vardır. Bu konuda doktorları bile yanıltabilirler, nerede kaldı masum, saf kızlar...

Kova abartılı jestlerle size ilân-ı aşk edecek bir tip değildir. Bir kara hindiba çiçeği koparıp sanki bir orkide getirmiş gibi size uzatması mümkündür. Dürüst olmak gerekirse, çok mümkündür. Size vizon kürkler, elmaslar armağan etmeyecektir. Ama o'nunla yaşanan bir hayat, vizon kürk olmasa da, göz alıcı olabilir. Helen Hayes'le kocası Charles Mac Arthur hakkında herkesin bildiği bir hikâye anlatırlar, îlk karşılaşmalarında Charles Helen'e bir kâse fıstık uzatıp, "Bunların elmas olmasını isterdim," demiş. Gelip geçen birçok yıllar ve birçok dolarlardan sonra O'na bir salkım pırıl pırıl elmas vererek, "Bunların fıstık olmasını isterdim" demiş. Bilmem Mac Arthur bir Kova' mıydı? Ama kesin olan birşey varsa, mutlaka doğum haritasında Uranüs hâkimdi. Çünkü bu, tam âşık bir Kova'ya özgü o hiç beklenmeyen harika davranıştır. Vizonu kim arar?

ªimdi cesaretle en kötü gerçeğe bakalım. Hiç bundan kaçınmaya ya da içinizden dualar etmeye kalkmayın. Sıkı durun, geliyor. Yengeç'in, Oğlak'ın, Aslan'ın ve Terazi'nin aksine, bebeğin şekerden hoşlandığı gibi Kovalar evlenmekten hoşlanmazlar. Doğrusunu söylemek gerekirse, bunların çoğu elinden geldiğince evlenmekten kaçar. Pek nadir bir Kova erkeği genç yaşta evlenmeye ayartılabilir. Ama istatistiklere göre böyle cesaret verici olaylara pek sık rastlanmıyor. Bu çıkmaz genellikle bir Kova'nın güzel, harikulade görkemli bir arkadaşlığı aşka dönüştürmesiyle başlar, (işin bundan sonrasından kaçıp uzaklaşmak, daha kolay olur, şekerim.) Kova'lar ilgilerini paylaşan, aynı zamanda sıkı fıkı arkadaş oldukları bir kızı seçerler. Bu ilgiler arasında Mickey Mantle'ın vuruş averajı, kare bilmeceler, Arap atlan, Mississipi'nin üstünde uçuşan ateş böcekleri, v.b. da vardır. Neden? Nedenini anlamak kolay. O'nu ciddi şekilde ilgilendirip saran bunca konuşacak konu varken, aşk yapmaya vakti mi kalır? O'nun ideali, arkadaşı olan ve kendisinden ağır duygusal isteklerde bulunmayan bu' kızdır. Pekiyi, buradan nereye çıkarız? Genellikle, hiçbir yere.

Kova, erkekleri aşkın fiziksel ifadesinde pek rahat olamazlar. ªu ilk "iyi geceler" öpücüğünün gerçekleşmesi uzun zaman alabilir. Yalnız kabul etmek gerekir ki, çoğunlukla bunu beklemeye değer, çünkü geciktikçe güzelliği artar. Ancak, böyle saçma-sapan bir ilişki sizin için imkânsız hâle geldikten çok sonra; O, güzel, güvenli bir platonik arkadaşlığa kavuştuğu hayaline kapılacaktır.

Hattâ, "Seni seviyorum" demek cesaretini bulduktan sonra bile, evlilik olayından kaçmak için, kitabın yazdığı her bahaneye,baş vuracaktır. Bunlar eskidikçe, hayalhanesinde güzelce yenilerini icat edebilir. Örneğin sükûnetle, size lâyık olduğunuz kadar iyi bakamayacağını, evde anne ve babasının O'na ihtiyaçları olduğunu, ya da kendisinin sizin için yeterince iyi birisi olmadığını anlatacaktır. Bu işe yaramazsa, geleceğin hiç güven vermediğini ileri sürecektir. Bütün hu nükleer felâket tehditlerine ne buyrulur? Ya müdürü gelecek yi) O'nu Alaska'ya gönderirse ne olacak? Tanrı komşun, siz orada zatüreden ölebilirsiniz ve kendisi de ömrünün geri kalanını matem içinde geçirebilir. Bundan daha da kötüsünü yapamaz mı sanıyorsunuz? Ben oniki yıl bir kızla nişanlı kalan bir Kova tanıyorum. "Kızın Broadway'daki şahane mesleğini bırakması gerekeceği" bahanesiyle evlenmiyordu. Aslında kız ömründe sahneye adımını bile atmamıştı, o da başka. Bizim Kova O'nda yetenek olduğunu düşünüyordu. Bakarsınız, günün birinde yapımcının biri onu keşfediverirdi. ªayet onunla evlenerek kızı bundan alıkoyarsa, o zaman kızcağız kendisi için neler hissedecekti, ne düşünecekti? Daha da kötüsü Kova ne hissedecekti? Suçluluk! Sadece ve sadece bencillik ve suçluluk. Sonunda bu zavallı kızcağızın Kova'nın daha aklı başında bir rakibine kaçması hiç de sürpriz olmadı, doğrusu.

Ama herşey bitmiş sayılmaz. Doğrudur, Kova'lar geç evlenirler, ama genellikle, eninde sonunda evlenirler. Son bekâr arkadaşı da Bermuda'ya balayına gittikten sonra bizim Kova ayılır ve burada, herkes çözümlediği halde, kendisinin henüz soruşturmağa bile başlamadığı bir sorun olduğunu farkeder. Tabii ki buna katlanamaz ve pat diye evlenme teklifini yapıverir! Aniden, kuşkusuz. Uranüs bu, bilirsiniz ya!

îlk sıralarda, O'nun bir derse ihtiyacı olduğunu düşünür ve sizi daha atak bir aşığınıza kaptırdığım zannetmesine neden olacak şekilde davranmaya karar verebilirsiniz. Asıl feda edilenin kendinizin olabileceğiniz konusunda sizi uyarmak isterim. Sizin kalbi kırık Uranüslünün, gözlerinde sahip çıkma ateşiyle peşinizden koşacağı yerde, birkaç sessiz gözyaşı dökerek: "Ne yapalım, sonunda en iyi erkek kazandı," deyivermesi daha olasıdır. Küçültücü bir kolaylıkla, sizsiz yaşamını sürdürecektir. Hattâ, şu tahammül edilmez soruyu bile sorabilir; "Arkadaş kalamaz mıyız?" ªiddetle "Hayır" diyecek olursanız, üzüntüyle omuzlarını silkerek, ağır ağır yürüyüp gidecektir. Ya» "Evet" diyecek olursanız, tekrar tam başladığınız yere dönersiniz -- arkadaşlığa.

Kıskançlık O'nun harcı değildir. Size, güvenilmez olduğunuzu kanıtlayana kadar, güvenecektir. Doğal olarak güvenen bir insan olduğundan değil, yaptığı analitik incelemeler karakteriniz hakkında O'nu tatmin edici bilgileri verdiği için. Doğum halitasında güçlü ters etkiler olmadıkça, yersiz kuşkulara ve sahip çıkma duygularına kapılmaz. Pek nadiren kıskançlık duygusuna kapılsa bile, kendine hakim olduğu sürece bunu asla anlamayacaksınız. Kendisi çok çok nadiren fiziksel sadakatsizlik yapacaktır. Çünkü genelde bütün seks konusu, ilginç olsa bile, O'nu sarmaz. Pek az Kova, vaktinin çoğunu seks düşünerek geçirir. Ama şayet böyle birini tanıyorsanız, onun doğum haritasında güçlü bir Akrep etkisi olduğuna inanabilirsiniz. (Bu tip Kova bile, aktif olarak ve açıkça seksin peşine düşmez.)

Kova bir kez eş seçtikten sonra, artık daha önemli şeylere kendini verebileceğini düşünür. Rahatlar ve kendi özel laboratuvannda rahat rahat oğlan-kız ya da erkek-kadın ilişkilerim araştırmaya koyulur. (Siz artık bunu düşünmekten vazgeçtiğiniz bir sırada, sonunda başarıya ulaşma şansının doğması hiç de kötü bir olasılık sayılmaz.)

Uranüs cinselliği, daha geniş bir düşünce tarzının ya da idealinin bir parçasıdır. Yasa dışı bir gönül ilişkisine kapılma olasılığı doğduğu anda (yani, O'aun gözünde yasa dışı) genel olarak hemen bu romansa son verecektir. Bu, kendisini derinden yaralasa bile dürüst olmadığını düşündüğü bir ilişkiyi sürdürmekten daha iyidir. O'nun suçluluk duymasına neden olan durum hemen hemen herşey olabilir. Anne-babamzın bu işi onaylamamasından veya din ayrılığından tutun da tamamen saf dışı bırakılmamış eski bir erkek arkadaşınıza, sekiz yaşındayken kendi kendine vermiş olduğu bir söze, bir vakitler bir kitapta okumuş olduğu bir şeye kadar. Ama her ne olursa olsun, yakınlığı yeniden kurmadan önce, ters gelen durumun mutlaka düzeltilmesi gerekir. Hattâ bu aşk Victoria ile Albert'in aşkı kadar ölümsüz olsa bile... Kova gönül yarasına sessizce katlanacaktır, yeter ki arkadaşları duymasın ve soru sormasınlar. Evlenmek için biraz uzun bir süre olduğunu düşünseniz bile, O sizi istemek için doksan yaşına kadar bekleyebilir. En kötüsü de, ilişkiyi keserken asla bir neden göstermemesidir. Tersliğiyle, bunun zaten başından beri hayalden başka birşey olmadığını düşünmenize sebep olur. Affetmenin ve barışmanın gelecekteki bilinmeyen bir güne kaldığı gerçeğini anlarsınız. Bu çok zalimce bir davranıştır, ama ne yaparsınız ki O, bu oyunu böyle oynar.

Tek teselliniz, O'nun da kendine göre acı çektiğini bilmeniz olur. Bunu nereden bileceksiniz? "Kova'yı Nasıl Tanırsınız" bölümünü tekrar okuyun. O'nun, kendine has, ustalıkla duygularım telgraf gibi iletme yöntemi vardır. Bunlar son derece hayal kinci olabilir. Özellikle, ışığı değiştirmeye hazır oluncaya kadar, kendi o eşsiz özel iletişiminde yeşil — geç ışığı yandığı halde, size kırmızı — dur ışığını yakmaya devam ettiği sürece. Bu istenmeyen bir romantik trafik kargaşalığına neden olabilir. Yayanın işi zordur, ama Kova şoför koltuğundadır. O'nun için merakını uyandıracak parlak bir başarıyla O'nu biraz sarsabilirsiniz - örneğin, Venüs gezegenine giden ilk kadın olmak gibi.

Böyle bir olayın bile O'nun duygularını değiştireceğini sanmayın. Sizi gerçekten seviyorsa, köşe başındaki mezeciden daha uzak bir gezegene gitmemiş olsanız bile, gene sevecektir. Ancak, böyle bir olay O'nun katı stratejisini etkileyebilir. Bütün bunlardan anlayabileceğiniz gibi, iş aşka gelince, Uranüs sizi dosdoğru bubi tuzağının üstüne yöneltebilir. Ya da o üzüntü içinde bir başkasına yönelebilirsiniz. Bu koskocaman bir zaman harcamadır. Hatırlıyorsanız, kıskançlık yapmaz? Ya da kıskanç olsa bile belli etmez. Hem de o Allah vergisi Uranüs sezgisiyle bunun numaradan başka birşey olmadığını bilecektir. Çünkü sizi neyin etkilediğini bilir. Unutmayın, sizi uzun süre incelemişti. Sizin yapabileceğiniz tek şey, doksan yaşınızda bile halâ çekici olmayı ümit etmek, ya da şu Venüs gezegeni işini uygulamaya koymaktan ibarettir.

Bazen bunun aksi de olabilir ve bir Kova da işler değişince sizi sahiplenme duygularına kapılabilir. Sakın bu başınızı döndürmesin. Uranüs'ün o arkadaşlığa olan bitmez tükenmez eğilimi yüzünden, ne zaman ve nerede bir arkadaş bulsa orada kalır. O'nun nerede olduğunu bilmediğiniz zamanlar bile olacaktır; hattâ evlendikten sonra ve bilmeniz gerektiği zaman bile... Böyle zamanlarda kendinize şöyle söyleyin: Bir arkadaşıyla ne kadar uzun süre kalsa da, bu O'nun normal merakından ve insanlara karşı hiç bitmeyen ilgisinden ileri gelmektedir. ªayet arkadaşı bir kadınsa, bunun hiç farkında değilmiş gibi davranın . Allah bilir ya, mutlaka O da farkında değildir. Doğrudan kendisine sorarsanız, size doğruyu söylemesini bekleyebilirsiniz. Ama O'ndan kuşkulanır ve tekrar sorarsanız, sizin doğruyu işitmek istemediğinizi düşünecektir. Sizi cezalandırmak için de, düşünebildiği en korkunç hikâyeyi uyduracaktır (böyle korkunç hikâyeleri de uydurabilir.) O muhteşem kızıl saçlı hakkında size anlattıklarının doğru olup olmadığını merak ederek geçirdiğiniz yersiz üzüntülerle dolu saatlerden sonra, şüphelendiğiniz için pişman olabilirsiniz. (Bu olay, bir kadınla konuştuğunu bile hatırlamadığını söylediği zaman, sizin "Ha! Bahse girerim hatırlamıyorsundur," demenizden sonra patlak verebilir.) Gerçekten dikkat etmemiştir, ama siz ayrıntılarını sorunca, O da size bir ders vermek için tamamiyle hayali birşeyler uydurmak zorunda kalmıştır. Dersinizi çabuk öğreneceksiniz.

Gene yalnızlık tutkularından birine kapılıp sessiz rüyalarıyla baş başa kalmayı tercih ettiği zamanlar O'na kırılmayın. Ruhsal inzivasından daha sıcak ve müşfik duygularla çıkarak rüyalarını paylaşmak için size dönecektir. O'nun yüreğini ısıtan her şeyin de kesinlikle desteklenmesi gerekir.

O, çevrenizdeki en iyi ekmeğini taştan çıkaran kişi olmayabilir. Ama, dünyaya yararlı birşey icadetmeye ya da Merih'e ayak basan ilk insan olmaya yeteneklidir; hem de orada kendini evinde gibi hissedecektir. Bütçenin sarsıldığı zamanlarda bile, Kova Burcundan bir Kova'yla insanı her zaman köşe başında bir sürpriz bekler. Tabii, zengin olan, hattâ milyoner olan bazı Uranüslüler vardır; ama, yüksek bir gelir düzeyi pek nadiren O'nun yüreğinde yanan ihtiras halini alır. Gördüğünüz bütün zengin Kovalar muhtemelen o zenginliğe tesadüfen konmuşlardır. Kesin olan bir şey, ona aç gözlülükle sahip olmadıklarıdır. ªayet şişkin bir banka defteri varsa, mutlaka genel olarak insanlığın yaran için ya bir madde, ya da bir fikir üretirken şişmiştir. Ya da o parayı kendi eksantrik yaşlılık yıllarında kullanmak için biriktirmiştir. Kim bilir? Günün birinde zaman makinasında bir seyahat yapmak isteyebilir ve o gün için cebinde yol parası olacağından emin olmak ister. Çoğu zaman para konusunda makul olacaktır. Ama, paranız varken biriktirin ve taksit hesaplan açmayın. Sizin hesabınıza büsbütün titizlenmekten hiç vazgeçmeyecektir. Bazen birden patlak veren bir cömertlikle sizi şaşırtabilir, ama Koç, Aslan, Yay veya Balık etkisi almamışsa, cömertlikte pek ileri gitmez. Böyle bir etki almış olsa bile, gene de çok eli açık bir adam olmayacaktır.

Çocuklar O'nu sokağınızdaki en harika dinleyici olarak bulacaklardır. Kurdun, üç küçük domuzu korkuturken nefesini tutuşu onu büyülüyecektir - ihtiyar cadının nasıl zehirli elmayla Pamuk Prensesi büyülediğini de merak edecektir? Küçük bir oğlanın evde yarattığı sorunlar ve bir küçük kızın kınlan bebeğine döktüğü göz yaşları, bir Kova baba için düpedüz başı dertte olan iki dostun sorunları demektir. O, karışık aritmetik sorulan konusunda da bir can kurtarandır.

Sakın kendi işiniz, mesleğiniz yüzünden O'nun karnını doyurmayı ya da düğmesini dikmeyi ihmal etmeyin. Sakın hanım arkadaşlarınızın O'nun kanepesine kamp kurmalarına ya da telefonu saatlerce meşgul etmelerine izin vermeyin. Ve sakın, tavan arasındaki eski topunu bulmanızı, ya da parmağındaki kıymığı çıkartmanızı istediği zaman TV seyretmeye ya da roman okumaya dalmayın. Birkaç nedenle sizinle evlendi. Gerçi aşk bunun bir parçası olabilir, ama en önemli neden, sizin O'nun etrafında dönmenizdi. O'nun çevresinde her zaman patates püresi yapacak, düğme iliklerini örecek, kaybolan eşyalarını bulacak, arada sırada batan kıymıkları çıkartacak birinin bulunması lâzımdı. Televizyonun, okumanın ya da hanım arkadaşlarınızın bu görevlerinizi aksatmanıza sebep olmalarını hiç hoş görmez. Kafasındaki iyi bir eş ve anne fikri oldukça basittir; kendisini sürekli bu işe adayan bir kadın. Hattâ Kova Burcundan olan daha liberal bir Kova bile göz alıcı bir avareliğe kaşlarım çatacaktır. Ama siz buna pek aldırmayacaksınız. Kendisi öylesine ilginç sürprizlerle doludur ki, kafanızı ve duygularınızı harekete geçirmek için günlük TV dizilerine, kadın magazinlerine, hanım arkadaşlarla kafa kafaya vermeye hiç ihtiyacınız olmayacak. (Sizi harekete geçirmeye zaten kendisi yetecek.) Kendi yeni projelerine daldığı ve ne yaptığınıza pek dikkat etmediği zamanlarda, her zaman hanımların dedikodularına katılabilirsiniz. Yeter ki, parmağı acıdığı vakit aman yanında olmayı unutmayın. Çünkü ihmal edildiği zaman asıl başağnsı kendisi olabilir.

Galiptir, pek çok şeyde realist olan Kova, ilk aşkını asla unutmayacaktır. ( İlk çıktığı kızı değil, O'na ilk kez gökkuşağını veren, kız; unutmayacaktır. Arada fark var.) Kovalar ekseriya yıllarca sonra çocukluk sevgilileri ile evlenirler, ya da uçuk bir hayale bağlanır kalırlar. Bir Kova ilk aşkını ayrıntılarıyla anlatabilir, bu da esini rahatsız eder. Çare O'nun ilk aşkı olmaktır. Portakal çiçeklerini takmak için uzun süre bekleyebilirsiniz, ama hiç olmazsa bir hayalet yerinizi almaz. Ayrıca, başka kim fıstıkları elmasa filan çevirebilir? Gözünüze biraz greypfrut suyu kaçtı diye dert etmeyin! Geneldeki romantik sakarlığına karcın, bir de bakarsınız aniden, ancak meleklerin icat etmiş olabileceği sözlerle çıkagelir. Evlenme yıldönümünüzü unutabilir, ama size Ocak'!?. menekşeler getirecektir. Ya Noel mi? Noel'in ille de 25 Aralık'ta olması gerektiğini kim söylemiş? Canınızın istediği her zaman Noel olabilir! Kova günlerce, haftalarca, aylarca bir tek romantik şey, ya da sevgi sözcüğü söylemeden yaşayabilir. Derken, bir sabah O'nun böğürtleni! pastasını dilimlerken, derin derin gözlerinizin içine bakarak nazikçe; "Ne kadar güzel olduğunu biliyor musun?" diye soracaktır. Bunu söyleyişinde öyle bir şey olacak ki, dizlerinizin bağı kesilecektir.

Deniz kıyında Jingle Bells, şafakta doğum günleri, Cadılar Bayramında Aşıklar Günü, geceyarısı gökkuşakları... Balkabağına kırmızı bir kalp iğneleyin, karda paskalya yumurtaları boyayın, dönme dolabın tepesindeki pastanın üstüne mumlar yakın — siz bir Kova'ya aşıksınız, bilmiyor muydunuz? Size Frank Merriwell'inki gibi bir son dilerim. Yalnız dikkat edin! Harikalar Diyarının bir yerinde kaybolabilirsiniz
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/burclar/11055-kova/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Burlar [Ar&#351;iv] - Beikta Forum ( 1903 - 2008 ) Taraftarn Sesi !. This thread Refback 21-03-2008 20:57

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:33 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580