|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
10-08-2007, 17:33 | #1 | ||
Üyelik tarihi: Apr 2007 Yaş: 39
Mesajlar: 5.243
Tecrübe Puanı: 25 |
Balık Kokusu Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir? Önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir. Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır. Kahve Nemli İse Türk kahvesinin nem aldığını farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun Soğan Kokusu Ellerden Çıkarılabilir Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir Tuzluk Tıkanıyorsa Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz Mutfaktaki Haşerelerle Savaş Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur. Kolay Soğutma Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır Kavanoz Kaplamaları Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz. Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir Ekmek Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz Soğan Soyarken Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz. Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkarır? Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar. Bakır Kapların Parlatılması Bir bezi sirke ile hafifce ıslatıp, bakırı ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur. Sıktığınız Limonları Atmayın Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız. | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/mutfak/33960-puf-noktalari/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 31-03-2008 15:11 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |